top of page

Medische Hypnose

De genezende mogelijkheden van Trance Suggestie en Hypnose beleven een renaissance (vernieuwing) bij verschillende kwalen.                                                     

Iedere sessie is een opzichzelfstaande behandeling.   

Hypnose kan, gezien de ervaring een goede hulp zijn bij depressies, angsten, pijnbestrijding, dwangneurose, verslavingen, eetstoornissen (van vetzucht tot intens diëten/gewichtscontrole), fobieën en persoonlijkheidsstoornissen. Ook bij tandartsbehandelingen, voorbereidingen op de geboorte en de bevalling, bij operaties en de voorbereiding van een operatie, maar ook bij hoge bloeddruk, maag- en darmklachten, eczeem, allergieën, gewricht- en wervelkolomproblematiek. Bij migraine, astma, bij het stoppen met roken en bij stress/management kan hypnose/trance helpen.

Het is goed om te weten dat niemand tegen zijn wil onder hypnose gebracht kan worden. Bij een hypnose zijn zowel patiënt/cliënt als therapeut gelijkwaardig betrokken zijn en is er altijd een 3e persoon bij aanwezig.

Er bestaan 3 stadia in de Trance-hypnose;

  • 1e Stadium (Sommolens-slaperigheid);

  • 2e stadium (Hypotaxie-middelslaperigheid) 

  • 3e stadium (Sommabulism’s-Diepe Trance).

 

De geest is de meester, de verbeelding zijn werktuig en het lichaam het vormbare materiaal.

Voordat er een Trance/hypnose afspraak wordt gemaakt is er een uitvoerige anamnese (voorgeschiedenis van een ziekte, zieke of situatie) noodzakelijk over de biografie en de klachten van de patiënt/cliënt. Er wordt in overleg een therapiedoel vastgelegd.

IMG_5855_edited.jpg
Ontwerp zonder titel (2).png
bottom of page