top of page

Klassieke Homeopathie

Homeopathie is een buitengewoon veilige manier van geneeskunde die de mens als geheel behandelt. Homeopathie is evenzeer betrokken bij het onderhouden van goede gezondheid als het genezen van een ziekte.
Het woord homeopathie komt van 2 Griekse woorden: "Omio" wat "hetzelfde" betekent en "Pathos" wat lijden betekent. Een homeopathisch geneesmiddel kan hetzelfde ziekteverschijnsel als bij de patiënt aanwezig veroorzaken. "Het gelijke met het gelijke genezen" is het basisprincipe van de homeopathische therapie.

Homeopathie is een natuurgeneeskunde, het ondersteunt de lichaamseigen genezingsenergie. Virussen of bacteriën kunnen het lichaam binnendringen, als de lichaamseigen genezingsbalans verstoord is. Koorts, ontstekingen, diarree, hoofdpijn zijn het gevolg van een poging van het lichaam om de balans weer te herstellen.
Een ander leerstuk van de Homeopathische is, dat ieder mens verschillend is. Hetzelfde geneesmiddel, dieet, of algemeen advies helpt niet noodzakelijkerwijs ieder persoon met dezelfde kwaal.

Het meest effectieve geneesmiddel is altijd gebaseerd op:

 

  • de lichamelijke symptomen

  • de mentale en emotionele symptomen, evenals de gevoeligheid van de betreffende persoon..

Homeopathie is niet geschikt voor diegenen die zoeken naar directe, eenvoudige antwoorden hoewel de reacties zeer snel kunnen zijn in acute situaties. Het vereist een zorgvuldig zelfonderzoek en een bereidheid om de uitgezette acties vol te houden. De beloning is een grotere vitaliteit en meer weerstand tegen ziektes.

Homeopathie parasieten
Homeopathie functionele circuits en reflexzones
bottom of page